Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Felicitări persoanelor care au găsit obiecte pierdute, pe care le-au predat autorităților!

Felicitări persoanelor care au găsit obiecte pierdute, pe care le-au predat autorităților!

În ultimele zile polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au predat deținătorilor două portofele pierdute, care conțineau documente și sume importante de bani (lei și valută).

Astfel, în data de 15.12.2023, în jurul orei 10:00, un cetățean a semnalat patrulei Direcției Generale Poliția Locală Arad aflată în Piața Avram Iancu pentru asigurarea ordinii publice, faptul că o persoană care nu părea a fi de bună-credință a găsit un portofel pierdut în zonă.

Polițiștii locali s-au deplasat în direcția indicată, găsind la câteva străzi distanță persoana care a găsit portmoneul. Acesta a comunicat polițiștilor locali că avea de gând să-l predea autorităților.

Agenții de poliție locală au procedat la predarea portofelului, care conținea acte și peste zece mii lei, respectiv valută, pierdut la locul de muncă al posesoarei acestuia, după ce  au contactat-o la adresa de domiciliu identificată după verificarea actului de identitate care se afla în portmoneu, unde vecinii au comunicat locația unde doamna își efectuează serviciul.

O situație similară a avut loc în data de 18.12.2023, în jurul orei 21:40, un cetățean semnalând polițiștilor locali faptul că a găsit în fața teatrului  un portofel cu o sumă de bani, respectiv 950 lei și un act de identitate. După verificarea documentului de identitate, s-a constatat că posesorul are domiciliul într-o localitate apropiată.

Luându-se legătura cu o persoană din aceeași localitate, care a comunicat rapid persoanei care l-a pierdut faptul că acesta a fost predat de găsitor polițiștilor locali, în jumătate de o oră portmoneul a ajuns în posesia titularului, care s-a deplasat la sediul Direcției Generale Poliția Locală Arad.

Având în vedere faptul că ambele evenimente au avut loc în proximitatea Târgului de Crăciun, recomandăm cetățenilor, mai ales celor care obișnuiesc să ducă „jumătate din casă” cu ei, supravegherea lucrurilor de valoare când trec prin locuri aglomerate.

Reiterăm faptul că legea penală pedepsește însușirea bunului găsit, respectiv nepredarea lui către autorități ori proprietar, în termen de 10 zile.

Având în vedere aceste aspecte, respectiv faptul că pierderea portofelului are loc frecvent, Direcția Generală Poliția Locală Arad atrage din nou atenția cetățenilor municipiului Arad, să procedeze la semnalarea polițiștilor locali ori să apeleze numărul gratuit de telefon, 0257/939, regim de permanență, în situația în care se află într-o postură asemănătoare celor mai sus descrise, pentru ca obiectele găsite să poată ajunge în cel mai scurt timp în posesia titularilor.

Niciodată  să nu luați și mai ales să nu duceți acasă lucrurile găsite!

Sari la conținut