Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

303 Notificări în vederea ridicării de pe domeniul public a mașinilor abandonate!

303 Notificări în vederea ridicării de pe domeniul public a mașinilor abandonate!

În ultimii doi ani, s-a aflat în atenția Poliției Locale eliberarea spațiului public de mașinile abandonate sau fără stăpân, de care proprietarii preferă să nu-și mai amintească, ”uitându-le” în diverse locații din oraș, inclusiv pe spații verzi, în parcări rezidențiale, în areale unde oprirea/staționarea sunt interzise, atât în cartiere, cât și în zonele centrale.

Astfel, în această perioadă, în urma sesizărilor primite de la cetățeni, precum și pe baza autosesizării agenților de poliție locală, s-au afișat pe parbrizele a aproximativ 300 de vehicule având indicii temeinice că sunt abandonate, Notificări în vederea ridicării vehiculului din locația în care se află imobilizat.

În urma acestui demers, 220 de caroserii au eliberat domeniul public, 193 dintre ele  fiind relocate deja în faza de notificare, fără a mai fi nevoie de parcurgerea etapelor ulterioare de identificare și somare a proprietarilor. Pentru 27 dintre ele, a fost necesară întocmirea de somații, în decursul a șase luni, proprietarii acestora neglijând să se preocupe de transferul lor într-un spațiu privat ori de valorificarea acestora. În situația celor 83 rămase, se aplică procedurile prevăzute de Legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, în vederea emiterii dispozițiilor de ridicare pe cale administrativă.

Recomandăm proprietarilor acestor mijloace de transport să procedeze din proprie inițiativă, în cel mai scurt timp, la mutarea într-un perimetru privat a caroseriilor/mașinilor care ocupă ilicit domeniul public, fiind inestetice și insalubre, fără a mai aștepta parcurgerea tuturor etapelor procedurale obligatorii conform legii. Astfel, se evită situațiile în care mașinile aflate deja într-o stare avansată de degradare, improprie circulației, cauzată de imobilizarea îndelungată, să devină refugiul persoanelor fără adăpost care le transformă în „depozite de gunoaie„, producând stare de disconfort și focare de infecție în zonă.

Încurajăm locuitorii care au cunoștință de vehicule imobilizate timp îndelungat pe domeniul public să sesizeze acest lucru prin dispecerat, la numărul de telefon 0257-939 (apel gratuit), sau pe adresa de e-mail secretariat@politialocalaarad.ro.

Sari la conținut