Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Autovehicule abandonate

Autovehiculele abandonate sau fără stăpân – îndepărtate de pe străzile orașului

        Eliberarea domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân a devenit, în ultimii ani, o prioritate a poliției locale, ca urmare a înmulțirii automobilelor proprietate personală și exigenței în creștere a autorităților și cetățenilor față de potențialele focare de infecții din arealul orașului.
        Actualul cadru normativ, reprezentat de Legea nr. 421 din 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, s-a concretizat într-o procedură operațională (nr.209 din 09.05.2019).
        Prin aplicarea acestui instrument de lucru, de la începutul campaniei de inventariere a vehiculelor abandonate și fără stăpân, au fost procesate și notificate 298 autovehicule, 40 dintre acestea au fost ridicate iar pentru 219 a fost constatată îndepărtarea de pe domeniul public de către proprietari.
        Arădenii au răspuns favorabil invitației de a contribui la eliberarea reședinței de județ de rable lăsate de izbeliște, transmițând 142 de semnalări privind existența unor vehicule abandonate și fără stăpân pe domeniul public.
        În prezent, după cum rezultă și din harta actualizată a vehiculelor din categoria menționată, mai există 39 autovehiculele abandonate și fără stăpân notificate de DGPLA care așteaptă împlinirea termenelor legale pentru a se solicita emiterea dispozițiilor Primarului Municipiului Arad de ridicare și trecere, ulterioară, în patrimoniul administrației publice locale.
        Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au nevoie, însă, în continuare, de sprijinul concetățenilor în realizarea proiectului, deoarece ”rezervorul” de mașini neutilizate existente sau în curs de a fi plasate pe domeniul public este departe de a se fi epuizat iar deținătorii acestor vehicule au demonstrat ”inventivitate”, uneori, la mutarea lor în noi locații.

Harta autovehicule abandonate
Sari la conținut