Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

A doua persoană decedată găsită de polițiștii locali pe domeniul public, în doar patru zile

A doua persoană decedată găsită de polițiștii locali pe domeniul public, în doar patru zile

                Aseară, în jurul orei 21:00, pe Pasarela de la Ștrandul Neptun, un alt individ, a fost descoperit decedat de către polițiștii locali de ordine publică, după ce în data de 11 decembrie o persoană neidentificată a fost găsită decedată, în tramvai, la intrarea în depou.

                În ambele situații, în momentul sosirii la fața locului, polițiștii locali au sunat la 112, personalul de pe Ambulanța sosită prin apelarea Serviciului de urgențe putând doar constata decesul.

                Cele două persoane, deși, aparent, afectate de pauperitate extremă, nu erau cunoscute de polițiștii locali, sens în care, este posibil să se fi aflat doar în tranzit prin orașul nostru. Experiența ultimilor ani reflectă faptul că majoritatea indivizilor care ajung să doarmă pe străzi nu provin din municipiul Arad, însă rămân în municipiu pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, uneori practicând cerșetoria, pe timpul zilei.

                Doar în ultimele două luni au fost identificați 15 nou veniți proveniți din județe ca Bihor, Timiș, Sibiu și Iași.

Patrulele de ordine publică întâlnesc de mai multe ori pe zi acest gen de indivizi, cel mai adesea la solicitarea cetățenilor, deranjați de momentele în care comportamentul respectivilor devine antisocial.

La orele serii, respectivii se află adesea sub efectul ingestiei de substanțe toxice, fapt care, când se coroborează cu retragerea în zone mai puțin vizibile ale domeniului public sau privat, îi expune riscului de deces cauzat de scăderea temperaturii exterioare. Când îi întâlnesc, patrulele DGPL le solicită să accepte cazarea la adăpostul de noapte al Direcției de Asistență Socială, însă, adesea, se confruntă cu un refuz.

Sari la conținut