Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Administratori de imobile fără atestat

Administratori de imobile fără atestat

2 administratori de imobile care funcționează fără atestat au fost amendați de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul evidenței persoanelor, din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad.

Astfel, în urma verificării documentelor asociațiilor de proprietari, agenții constatatori l-au  sancționat pe L.A., care își desfășoară din anul 2005 activitatea de administrator de bloc în cartierul Aurel Vlaicu, în baza unui contract de prestări servicii, fără să dețină atestat în acest sens ori să fi urmat vreun curs de calificare profesională. Totodată, a fost identificat și amendat un administrator de  condominii care, deși i-a fost retras atestatul din anul 2013, desfășoară activitatea de administrare la mai multe imobile din oraș. De asemenea M.I. a neglijat și obligația de a depune semestrial situația soldurilor elementelor de activ și pasiv la compartimentul specializat în sprijinirea și îndrumarea asociațiilor de proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Precizăm că potrivit prevederilor Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, candidații pentru funcția de administrator sunt obligați să prezinte comitetului executiv al asociației de proprietari atestatul (actul care dovedește calitatea de administrator de condominii). Expirarea, suspendarea sau retragerea atestatului determină automat imposibilitatea exercitării activității de administrare a condominiilor.

Actul normativ mai sus menționat sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 10.000 lei desfășurarea activității de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 64, referitoare la obligația obținerii atestatului în condițiile legii pentru toate persoanele care prestează activitatea de administrare a condominiilor.

Sari la conținut