Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Identificare femeie apelând la mila publicului împreună cu copiii săi minori

Identificare femeie apelând la mila publicului împreună cu copiii săi minori

              În data de 01.11.2023, în jurul prânzului, o patrulă de poliție locală aflată în zona Pieței Mihai Viteazul pentru verificarea unei sesizări, a identificat și însoțit la S.C.J.U.A., o femeie care apela la mila publicului, folosindu-se de cei trei copii minori ai săi.

Mama cerșea împreună cu cele trei fetițe cu vârste cuprinse între doi și șase ani, cea mai mică dintre acestea fiind aproape dezbrăcată, în condițiile în care afară erau aproximativ 10 grade Celsius. Igiena fetelor era precară, toate prezentând semne de răceală. Echipajul din teren a solicitat, prin Dispeceratul Poliției Locale, intervenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Reprezentanții acestei instituții, sosiți la fața locului, au chemat o ambulanță prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, mama și copiii fiind transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea investigării stării de sănătate. Au fost însoțiți de angajații DGASPC, respectiv de polițiștii locali.

Menționăm că, în urma evaluării copiilor, personalul medical nu a considerat necesară internarea acestora la spital iar mama a refuzat serviciile de asistență și sprijin oferite de către DGASPC.

În primele trei zile din această săptămână au avut loc, la solicitarea cetățenilor, 13 interacțiuni ale polițiștilor locali cu persoane afectate de pauperitate extremă, aflate în diferite situații: apelarea la mila publicului, tulburarea liniștii publice, deranjarea călătorilor în tramvaie, consum de alcool, mizerie făcută pe domeniul public, agresarea verbală a cetățenilor, respectiv angajaților magazinelor, consum de substanțe halucinogene.

Sari la conținut