Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Verificare zone șantiere

Verificare zone șantiere

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au inițiat, în această lună, acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale aflate în competență, fiind astfel efectuate 15 verificări în zone în care se desfășoară diverse lucrări, cu preponderență reabilitări de imobile, dar și zone aparținând domeniului public, unde au fost executate lucrări edilitare. A fost vizată zona centrală, respectiv B-dul Revoluției, G-ral Praporgescu, străzile Nicolae Grigorescu, Aron Cotruș, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și cartierul Aurel Vlaicu, Aleea Tomis și strada Solomon, aplicându-se 9 sancțiuni.

Menționăm că sancțiunile contravenționale se aplică în mod gradual, în prima fază contravenienții vor fi sancționați de către polițiștii locali cu avertisment scris, urmând ca ulterior, în cazul neintrării în legalitate, să se aleagă cu amenzi, conform OUG nr. 92/2021, HCLM nr. 162/20026 și HCLM nr. 297/2015.

               Verificările au fost efectuate în contextul realizării obiectivelor planificate pentru anul 2024 de către Direcția Generală Poliția Locală Arad, care au în vedere, în urma semnalărilor transmise de către cetățeni și executanților de intervenții la rețelele edilitare, atât controlul gestionării deșeurilor din construcții în zonele de șantier de pe raza UAT Arad, cât și aspecte care vizează menținerea curățeniei și întreținerea zonelor verzi situate în proximitatea unor șantiere sau lucrări edilitare realizate pe domeniul public.

              În cadrul controalelor s-a procedat totodată la conștientizarea executanților de lucrări asupra responsabilităților pe care le au în desfășurarea activității, în privința gestionării corespunzătoare a deșeurilor rezultate în urma executării lucrărilor, de a nu le abandona în proximitatea șantierelor, riscând în acest caz amenzi contravenționale al căror cuantum poate ajunge până la 70.000 lei pentru persoanele juridice, respectiv 45.000 lei pentru persoanele fizice.

              De asemenea, precizăm faptul că nemenținerea curățeniei în zona șantierelor și proximitate, este sancționată cu amenzi de până la 2.000 în cazul persoanelor juridice și 1.000   Lei în situația persoanelor fizice.

              În prezent, patru din zonele verificate sunt monitorizate până la finalizarea lucrărilor.

Sari la conținut