Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Hoț prins de către polițiștii locali și predat pentru cercetări

Hoț prins de către polițiștii locali și predat pentru cercetări

               În data de 22.01.2024, o patrulă de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad a identificat și predat Poliției Municipiului Arad, în vederea continuării cercetărilor și aplicării măsurilor legale care se impun, un bărbat care a procedat la însușirea unui bun dintr-un supermarket.

              Astfel, în jurul orei 09:50, pe Calea Aurel Vlaicu, polițiștii locali care supravegheau zona, au sesizat o persoană care ieșea în fugă dintr-un magazin, având o cutie asupra sa, urmat de agentul de pază, care încerca fără succes să-l ajungă.

              Polițiștii locali s-au mobilizat imediat, urmărind individul atât cu mașina cât și pedestru. L.E.S. în vârstă de 28 de ani, domiciliat în cartierul Aurel Vlaicu, a fost prins de către echipajul poliției locale după câteva minute și predat pe bază de proces-verbal agenților de la poliția națională de la Secția 1 Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat de către magazinul păgubit prin agentul care efectua serviciul de pază în locația respectivă.

              Precizăm că potrivit reglementărilor Codului Penal, „luarea unui bun din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept”, constituie furt și se pedepsește cu închisoare sau cu amendă. De asemenea, fapta constituie tot furt chiar în situația în care bunul respectiv aparține făptuitorului, în momentul săvârșirii infracțiunii, bunul aflându-se în posesia/detenția legitimă a altei persoane.

Sari la conținut