Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Persoane fără adăpost găsite pe străzi conduse la adăpostul de noapte

Persoane fără adăpost găsite pe străzi conduse la adăpostul de noapte

               În ultimele două zile, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat și condus, cu autoutilitara din dotare achiziționată în acest scop, la Adăpostul de Noapte situat pe Calea 6 Vânători, patru persoane lipsite de adăpost găsite pe străzi, care riscau să înghețe ca urmare a scăderilor de temperatură.

              Astfel, F.O., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în județul Brașov, G.V., în vârstă de 57 de ani, „stabilit” din 2023 pe străzile municipiului, K.G. de 33 de ani, cu domiciliul menționat în actul de identitate în municipiul Arad, respectiv D.R., în vârstă de 28 de ani, domiciliat în județul Bihor, au fost identificați și conduși la centrul din subordinea autorității locale, unde Direcția de Asistență Socială le asigură cazarea, în special în perioadele cu temperaturi scăzute.

              Unul dintre indivizi a fost surprins cerșind, în urma activităților de patrulare, altul stătea tremurând sub o poartă, după miezul nopții, iar ceilalți au fost găsiți la sesizarea unor cetățeni, dormind pe carosabil, lângă țevile de termoficare, niciunul dintre ei neconștientizând posibilitatea unui șoc hipotermic. Alți patru indivizi identificați în situații similare, au fost foarte hotărâți în exprimarea refuzului de a-și petrece noaptea la adăpost, neputând fi convinși să beneficieze de serviciile oferite, chiar în contextul scăderilor de temperatură. Poliția locală va continua patrularea în teren, în toate cartierele, acționând permanent în perioada sezonului rece, pentru a putea interveni în astfel de situații.

              Direcția Generală Poliția Locală Arad roagă cetățenii semnalarea prezenței acestor persoane pe străzi ori în proximitatea zonelor de locuit, Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, aflat în regim de permanență, pentru a fi preluate și transportate la adăpostul de noapte.

Sari la conținut