Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Supermarket amendat pentru depozitare neconformă a deșeurilor

Supermarket amendat pentru depozitare neconformă a deșeurilor

În data de 19.09.2023, reprezentanții unui supermarket din municipiul Arad au fost amendați de către polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului, pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public.

Astfel, în timpul desfășurării unui control, în urma unei sesizări transmise Direcției Generale Poliția Locală Arad, agenții constatatori au identificat saci de plastic conținând deșeuri municipale, aruncați dezordonat pe domeniul public, în proximitatea pubelelor de colectare amenajate în acest sens.

Pentru efectuarea neconformă a activității de depozitare, cu încălcarea HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului, agenții constatatori au aplicat amendă în cuantum de 700 lei. Zona a fost curățată, ulterior intervenției polițiștilor locali.

Reiterăm instituțiilor publice, agenților economici și celorlalte persoane juridice, obligația prevăzută în actul normativ mai sus menționat, de depozitare a deșeurilor municipale, nepericuloase, în pubelele din locurile special amenajate, cu interzicerea totală de aruncare, abandonare a acestora direct pe sol, în curțile interioare ori pe domeniul public.

Sari la conținut