Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Remediere depozitare deșeuri neconformă

Remediere depozitare deșeuri neconformă

În data de 24.04.2024, după intervenția polițiștilor locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, a fost remediată situația creată în urma unei depozitări neconforme de deșeuri menajere, acestea fiind ridicate de contravenient din locația respectivă și transportate la deponeul autorizat.

Astfel, în urma semnalării transmise de către rangerii Parcului Național Lunca Mureșului, echipajul s-a deplasat în teren la Pădurea Ceala, constatând că respectivele deșeuri menajere, produse în urma activităților de curățare a gospodăriei proprii, au fost aruncate de către o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad.

Menționăm că proprietarul deține contract de salubrizare pentru locația respectivă, alegând însă să arunce pe marginea drumului surplusul de deșeuri menajere, ce a depășit capacitatea de colectare a recipientului alocat în acest scop, procedura legală vizând depozitarea cantităților de deșeuri în recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubrizare și ridicarea acestora conform graficului de colectare, până la epuizarea întregii cantități.

Agenții de poliție locală au notificat persoanei în cauză respectarea prevederilor OUG nr. 92/2021, respectiv remedierea situației create. În acest sens, R.M. s-a întors la locul săvârșirii faptei, a procedat la transportarea gunoaielor la depozitul autorizat, prezentând ulterior polițiștilor locali documentele justificative a predării întregii cantități de deșeuri.

DGPL Arad precizează că persoanele care procedează la abandonarea deșeurilor în locuri neautorizate riscă amenzi cuprinse între 30.000 și 45.000 lei, conform actului normativ mai sus menționat.

Sari la conținut