Asigurare transport, cu ambulanța, la Tulcea, a unei persoane fără adăpost
În data de 19.04.2024, polițiștii locali de ordine publică au asigurat sprijin, în vederea realizării, în condiții de siguranță, a transportului unei persoane fără adăpost, la locul de domiciliu, în județul Tulcea, în vederea reintegrării în familia de origine.
Astfel, F.M., în vârstă de 33 de ani, a fost transportat, cu o ambulanță privată din Tulcea, în localitatea Valea Teilor, din județul Tulcea, la familia acestuia. Bărbatul a fost preluat din Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde se afla internat, respectiv predat în grija tatălui său, cu comunicarea medicației și îngrijirii de care are nevoie. Ambulanța în care se găseau și cadrele medicale care însoțeau persoana în cauză, au fost asigurate de către polițiștii locali de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, ajungând la destinație fără incidente nedorite, după aproximativ unsprezece ore (s-a plecat din Arad în jurul orei 13:00 și au ajuns la destinație în jurul orei 00:30). Precizăm că tatăl era dispus să-l preia de mult timp, dar persoana refuza, pe fondul unei relații anterioare tensionate. Bărbatul manifesta frecvent un comportament violent în mod imprevizibil, probabil pe fondul unei aversiuni generale față de oameni (e posibil să fie și expresia unei disperări a unui individ situat peste media categoriei lui sociale, ca intelect și educație). Pe fondul consumului de substanțe psihotrope, starea lui s-a deteriorat în timp semnificativ, fizic, psihic și ca aspect (nespălat, haine murdare, refuz de a se curăța) între vara anului 2023 și luna ianuarie a anului 2024, aspect constatat atât de către asistenții sociali, cât și de către polițiștii locali.
Persoana a fost monitorizată, în urma analizei efectuate în cadrul întâlnirilor de lucru, organizate la sediul DGPL Arad, între reprezentanții componentelor operaționale din DGPL Arad, IPJ Arad, secției de psihiatrie și unității de primiri urgențe din SCJU Arad, Direcției de Asistență Socială, din subordinea Consiliului Județean Arad, alături de personal didactic și medical din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad.
Ca măsuri propuse la întâlnirile de lucru au fost evaluarea psihiatrică, respectiv reintegrarea în rândul familiei de origine. În urma consimțământului pentru transportul la Tulcea, tânărul a fost condus la locul de domiciliu.
Reintegrarea în familia de origine și obținerea, totodată, a unui adăpost permanent, oferit de persoane din cercul relațional apropiat, constituie cea mai bună soluție, în prezent, pentru persoanele aparținând comunității oamenilor străzii în cazul cărora nu a survenit, încă, o deteriorare majoră și ireversibilă a funcțiilor mentale ori implicarea în activități infracționale.
Comentarii recente