Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Interacțiune persoane fără adăpost

Interacțiune persoane fără adăpost

               În data de 17.01.2024, în miez de noapte, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au găsit pe stradă și condus la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, o persoană fără adăpost care se afla căzută pe stradă, inconștientă, expusă la îngheț până în zori.

               Echipajul de ordine publică, a identificat persoana în timpul efectuării activității de patrulare, în zona centrală, pe Bulevardul Revoluției, lângă un supermarket și a solicitat rapid o ambulanță la fața locului, prin 112, numărul unic pentru apeluri de urgență, în vederea evaluării stării bărbatului, care era incapabil să se miște ori să comunice, dar prezenta semne vitale. L.A., în vârstă de 32 de ani nu se afla la prima întâlnire de acest gen, fiind cunoscut de către polițiștii locali ca și consumator de produse alcoolice, respectiv substanțe psihotrope, sub influența cărora existând o mare probabilitate să se aflat și de această dată. 

              În ultimele zile alți 11 indivizi au fost identificați pe străzile orașului, la solicitarea cetățenilor, în cartierul Aurel Vlaicu, Piața UTA, zona Boul Roșu, strada Iuliu Maniu, Splai General Praporgescu, respectiv zona centrală. Mulți dintre aceștia aflându-se în situații similare, o persoană fiind condusă cu ambulanța la SCJUA, iar alta la Secția de Psihiatrie, în timp ce  șase dintre aceștia au refuzat ajutorul specializat. Trei dintre aceste persoane au manifestat un comportament agresiv față de cetățeni.

              Direcția Generală Poliția Locală Arad continuă identificarea oamenilor străzii pe toată perioada sezonului cu temperaturi scăzute, cetățenii având posibilitatea semnalării prezenței lor în spațiul public, Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, aflat în regim de permanență, pentru a fi preluate și transportate la adăpostul de noapte al DAS.

Sari la conținut