Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Mașină furată găsită de polițiștii locali

Mașină furată găsită de polițiștii locali

               În data de 23.04.2024, în jurul orei 01:35, o patrulă de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad ce patrula în zona străzii Banu Mărăcine, a identificat un autoturism furat, solicitând sosirea unui echipaj al Poliției Municipiului Arad.

               În momentul în care patrula de poliție locală s-a apropiat de vehiculul staționat pe prima bandă, din interior a ieșit un bărbat care s-a îndepărtat în fugă, dispărând rapid în întuneric, în pofida eforturilor celor doi angajați ai DGPL de a-l urmări și localiza.

              Revenind la locul evenimentului, patrula a identificat proprietarul mașinii în baza de date, acesta fiind contactat și solicitat la fața locului. Bărbatul a comunicat polițiștilor locali faptul că vehiculul a fost parcat în altă locație, în seara respectivă. Precizăm că autoturismul nu avea cheia în contact, fiind pornit și mutat prin alte mijloace.  

              Agenții constatatori din DGPL au solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție, în vederea continuării cercetărilor și aplicării măsurilor legale care se impun. Deși hoțul nu a fost prins până în acest moment, este importantă recuperarea rapidă a bunului și împiedicarea altor evenimente nedorite în care ar fi putut fi implicat respectivul autovehicul.

Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă proprietarilor de autoturisme să nu lase cheile ori documentele în interiorul acestora. Totodată, siguranța începe cu atenția acordată locului parcării, fiind de preferat alegerea unei zone luminate. În cazul producerii unui furt, primul demers al proprietarului este anunțarea cât mai rapidă a Poliției Române și furnizarea corectă a datelor de identificare (exceptând situațiile în care staționarea a survenit în locuri interzise, context în care, este recomandabilă apelarea anterioară gratuită a dispeceratul poliției locale – nr. 0257939 – pentru a clarifica posibilitatea survenirii unei măsuri tehnice de ridicare, prevăzută de lege).

Sari la conținut