Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Curătare gunoaie depuse pe trotuar carosabil

Curătare gunoaie depuse pe trotuar carosabil

Una dintre conduitele contravenționale des constatate de polițiștii locali arădeni constă în utilizarea domeniului public pentru depunerea deșeurilor rezultate din curățenia efectuată în proprietățile private din municipiu. Fie că este vorba de obiecte de care unii cetățeni aleg să se dispenseze, ori de resturi vegetale, moloz, etc., materialele în cauză se depun pe trotuare, pe carosabil ori pe terenuri virane, generând disconfort vizual sau olfactiv și îngreunând activitatea operatorilor de salubritate.

          Două astfel de situații au fost constatate în seara zilei de 22 august a.c., ca urmare a sesizărilor transmise de arădeni prin dispeceratul poliției locale. Astfel, în jurul orei 20:00, un prim echipaj s-a deplasat în zona Podgoria, unde a constatat mizeria lăsată de un individ, care se relaxa pe o bancă din zonă, pe jumătate dezbrăcat. Observând polițiștii locali apropiindu-se de cărțile și obiectele înșirate pe trotuar și pe o clădire din vecinătate, C.C.T., în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în localitatea Dorobanți, a comunicat patrulei că avea de gând să le “dăruiască” părinților care treceau prin zonă, pentru a le oferi copiilor.

          Conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, bărbatul a fost sancționat și pus să curețe zona afectată, care a fost adusă la starea inițială.

În aceeași seară, pe strada Traian Moșoiu, un bărbat de 76 de ani a fost surprins de către polițiștii locali în timp se pregătea să depună pe partea carosabilă resturile vegetale rezultate în urma curățeniei. Conform sesizărilor din zonă, această activitate s-a soldat anterior cu apariția pe asfalt a unor obiecte tăioase și sticle care au afectat cel puțin un autoturism dintre cele parcate ori aflate în deplasare. Deșeurile au fost strânse în saci și îndepărtate, în prezența patrulei.

Precizăm că individul este cunoscut de către polițiștii locali, făcându-și simțită prezența în municipiul Arad de vreo 7 ani, timp în care a fost amendat pentru consum de alcool pe domeniul public, provocare de scandal pe fondul consumului de alcool, apelare la mila publicului, mizerie pe domeniul public și chiar predat Poliției Municipiului Arad după ce a fost prins furând o geantă a unei angajate la o pizzerie. De asemenea, persoana fost internată de mai multe ori la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, “acuzând” mai multe probleme medicale.         

 

Sari la conținut