Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Comunicat DGPLA – Deșeuri 28 septembrie 2023

Comunicat DGPLA – Deșeuri 28 septembrie 2023

În ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciului de Ordine Publică și intervenție au aplicat 6 amenzi persoanelor care au procedat la aruncarea de deșeuri în locuri neautorizate, pe raza UAT Arad, nesocotind prevederile  Ordonanței de Urgență a Guvernului  nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor. Fiind un subiect important pe agenda publică, acțiunile derulate de către echipajele din teren urmăresc atât abandonul deșeurilor, cât și modul de utilizare a platformelor gospodărești.

Agenții constatatori de la Biroul de Protecția Mediului au surprins și amendat patru persoane fizice care aruncau moloz și cărămidă pe un teren viran din proximitatea cartierului Alfa, respectiv o persoană care arunca deșeuri din plastic, textile și deșeuri menajere pe un teren în cartierul Confecții. Cuantumul amenzilor se ridică la 30.000 de lei.

O altă situație de depozitare neconformă a deșeurilor a fost sancționată în data de 23.09.2023 de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Intervenție, în urma unei sesizări transmise prin Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Arad. Echipajul din teren a surprins în cartierul Sânnicolaul Mic, în proximitatea străzii Tarafului, un bărbat care arunca pe câmp, dintr-o căruță, haine uzate, resturi de mobilier și alte obiecte de uz casnic. Acestea ar fi putut fi plasate în recipientele de depozitare. L.I., în vârstă de 78 de ani s-a ales cu amendă în cuantum de 200 lei pentru încălcarea normelor HCLM nr. 297/2015 și a fost pus să curețe terenul.

Sari la conținut