Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Comunicat-Controale contracte de salubrizare

Comunicat-Controale contracte de salubrizare

În această lună, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului al Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat acțiuni de verificare tematică având ca obiect deținerea de contracte de salubrizare încheiate de către utilizatorii persoane juridice cu operatorul delegat cu prestarea serviciului pe raza UAT Arad.

După verificarea a 50 de utilizatori persoane juridice, în 21 de situații au fost identificate încălcări ale prevederilor Regulamentului de salubrizare al municipiului Arad, aprobat prin HCLM nr. 297/2015, respectiv nedeținerea de contracte de salubrizare având ca obiect deșeurile municipale, astfel că au fost aplicate în mod gradual sancțiuni contravenționale.

O parte dintre cei verificați dețin contracte, în care însă nu sunt cuprinse toate punctele de lucru ale respectivilor utilizatori, situație în care, în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat, se impune ajustarea clauzelor contractuale în vederea includerii tuturor punctelor de lucru, respectiv a cantității totale de deșeuri municipale generate.

Precizăm faptul că pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de salubrizarea, care vizează obligativitatea obținerii contractelor de colectare a deșeurilor municipale de către persoanele juridice, cuantumul amenzii contravenționale este cuprins între 500 și 2.500 lei.

Ca urmare a verificărilor întreprinse s-a constatat o îmbunătățire a relației utilizatorilor cu administrația pe linia prestării serviciului de salubrizare. În acest sens, o mare parte dintre cei verificați au întreprins, ulterior intervenției polițiștilor locali, demersurile necesare în vederea intrării în legalitate, degrevând astfel administrația de plata taxei speciale pentru utilizatorii care nu dețin contracte de salubrizare.

Sari la conținut