Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Acțiune capturare câini 26.10.2023

Acțiune capturare câini 26.10.2023

6 câini au fost îndepărtați în ultima săptămână de pe domeniul public, ca urmare a muncii în echipă desfășurate de Poliția Locală împreună cu Serviciul Ecarisaj. Acțiunile de capturare a animalelor fără stăpân au avut loc în cartierul Grădiște, respectiv Insula Mureș, animalele identificate pe străzi fiind plasate în adăpostul special amenajat situat pe Calea Bodrogului.

Totodată, N.I., în vârstă de 65 de ani s-a ales cu  sancțiune pentru lăsarea pe domeniul public a animalului deținut, în urma comunicării abandonului de către Serviciului Ecarisaj.  Câinele ce face parte din rasa Akita American a fost găsit liber pe străzi în zona Drăgășani și transportat la adăpost, de unde a fost revendicat ziua următoare de către aparținător.

Conform Legii nr. 205/2004, deținătorii de animale au obligația de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, respectiv asistență medicală.

Reiterăm faptul că pentru abandonarea animalelor de companie, cu încălcarea art. 6, lit. f/Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor și, de asemenea, pentru tulburarea liniștii locatarilor în orele de noapte, în zonele destinate relaxării, nerespectându-se prevederile HCLM nr. 208/2011 pentru aprobarea regulamentului privind prevenirea apariției și proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Arad (art.31), proprietarii neglijenți se aleg cu sancțiuni, care pot ajunge până la 3.000 lei.

 

 

Sari la conținut