Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Activitatea polițiștilor locali în proximitatea unităților școlare

Activitatea polițiștilor locali în proximitatea unităților școlare

Începând cu data de 11 septembrie, 22 de polițiști locali sunt prezenți în fiecare dimineață la intersecții, treceri de pietoni și unități școlare, pentru a contribui la buna desfășurare a deplasării arădenilor, la prima oră, către locațiile unde lucrează ori învață. DGPL Arad are în atenție asigurarea unei prezențe active în zona unităților școlare și pe traseele adiacente, în intervalele orare în care elevii se îndreaptă către instituțiile de învățământ sau către locul de domiciliu, în pauzele dintre ore, precum și pe parcursul orelor de curs.

În acest sens, polițiștii locali vor fi prezenți la 9 unități de învățământ, majoritatea situate în zona centrală a orașului, fiind monitorizate 7 intersecții importante din municipiu, precum și treceri de pietoni aglomerate din proximitatea unităților școlare, în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, fluidizării traficului rutier și pietonal.

Pentru a permite atât acoperirea acestor posturi, cât și răspunsul operativ la sesizări transmise de cetățeni la începutul zilei, DGPL va utiliza în teren, în fiecare dimineață, pentru misiuni de ordine publică și circulație, polițiști locali cu atribuții de protecția mediului, control comercial, evidența persoanelor și dispecerat care au urmat, anterior, cursurile de inițiere furnizate de Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, pentru a spori capacitatea operativă a DGPL, pe componenta de ordine publică și circulație, toate funcțiile vacante actuale ale poliției locale, pentru care se are în vedere ocuparea, după 4 ani de restricții bugetare, vor avea consemnată în fișa postului exercitarea acestui tip de atribuții, indiferent de profilul căruia îi aparțin. În acest fel, orice candidat la angajarea în poliția locală din Arad va ști încă de la început că, atunci când este nevoie, va fi alocat pentru misiuni de ordine publică și circulație, sens în care, va urma cursul de inițiere în centrele de pregătire ale MAI.

Sari la conținut