Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Abandon deșeuri septembrie 2023

Abandon deșeuri septembrie 2023

Cinci situații de abandon de deșeuri, la doar două platforme de pe străzile Șezătorii și Flacăra, au fost sancționate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului în doar o săptămână, ca urmare a surprinderii faptelor respective pe camerele de supraveghere instalate în locațiile menționate.

            Ulterior, agenții constatatori au identificat trei persoane care au transportat și abandonat deșeuri din construcții, material plastic, polistiren și alte tipuri de deșeuri menajere, în afara zonei de amplasare a containerelor de colectare. Deși contravenienții dețineau contracte de salubrizare, au ales să nu procedeze la colectarea selectivă a deșeurilor, abandonându-le în alte locații din oraș. În acest fel, sunt eludate și clauzele contractuale ce vizează cantitatea generată.

            Alte două persoane au fost surprinse abandonând deșeuri provenite din construcții pe un teren privat (situat în proximitatea străzii Câmpul Liniștii).

            Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021, persoanele au fost sancționate, cu obligarea ridicării respectivelor deșeuri și depozitării conforme, aspect realizat după intervenția polițiștilor locali.

            Direcția Generală poliția Locală Arad reiterează cetățenilor aspectul deloc de neglijat al cuantumului amenzilor care pot fi aplicate, respectiv între 30.000-45.000 lei persoanelor fizice și între 50.000-70.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Sari la conținut