Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Sprijin acordat de polițiștii locali altor entități

Sprijin acordat de polițiștii locali altor entități

În luna ianuarie, 113 polițiști locali din cadrul serviciilor de ordine publică/circulație rutieră din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, au fost implicați în zeci de acțiuni de suport, pe domeniul public, pentru instituții partenere și alte entități din cadrul administrației publice locale. Patrulele DGPL au blocat accesul autovehiculelor și pietonilor pe durata remedierii situațiilor provocate incendii, accidente soldate cu victime ori cu pagube materiale, au deviat traficul rutier și pietonal în zone în care s-a înregistrat riscul căderii de ornamente. S-a realizat protejarea transporturilor agabaritice aferente proiectelor de infrastructură și activității industriale a orașului, redirectarea traficului la lucrările modernizare a rețelei de iluminat și trasare a marcajelor auto, asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestări sportive și adunări publice etc.

De asemenea, polițiștii locali au asigurat protecția personalului de specialitate al primarului la verificările efectuate în locuințele sociale alocate de primărie, și au asigurat desfășurarea, în condiții de siguranță a acțiunilor de toaletare a copacilor, asfaltare, descărcare și amplasarea de materiale de construcții la investiții alte municipalității situate în mai multe zone centrale ale orașului.

Activitățile susmenționate au survenit în zone precum piețele Caius Iacob și Catedralei, strada Grigore Alexandrescu, Calea Radnei, Strada Șiriei, Calea Aurel Vlaicu, străzile Ștefan Cicio Pop, Cocorilor, Vasile Goldiș. Odată cu revenirea timpului frumos, intensitatea activităților de pe domeniul public ce necesită asistență din partea poliției locale se va intensifica, sens în care Primăria Municipiului Arad solicită cetățenilor să urmeze recomandările și solicitările echipajelor de poliție locală referitoare la eliberarea temporară a unor zone unde se efectuează lucrări, redirectarea traficului ori respectarea măsurilor de ordine și liniște publică. Personalul DGPL și angajații municipalității vor acționa în sensul diminuării la minim a timpului în care aceste intervenții asupra infrastructurii ori spațiului public generează disconfort cetățenilor din zonă.

Sari la conținut