Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Polițiștii locali au acordat primul ajutor unei femei căzute pe stradă

Polițiștii locali au acordat primul ajutor unei femei căzute pe stradă

 

În data de 24.07.2023, în jurul orei 14:30, polițiștii locali au acordat primul ajutor unei femei de 95 de ani, căreia i s-a făcut rău, până la sosirea ambulanței.

Astfel, aflați în patrulare, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pe Calea Aurel Vlaicu, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au acționat imediat, în momentul în care au observat femeia căzută pe stradă, cel mai probabil din cauza caniculei.

Aflându-se în proximitatea domiciliului, S.E. s-a simțit rău după ce a ieșit din magazinul în care și-a făcut câteva cumpărături. A fost imediat observată de echipajul poliției locale, care a acționat, aplicând manevrele de prim ajutor, reușind să stopeze hemoragia în zona capului, provocată în timpul căzăturii. Agenții de poliție locală au comunicat permanent cu bătrânica, astfel că aceasta a fost preluată în stare de conștiență de ambulanță, în vederea acordării ajutorului specializat.

 Menționăm că în astfel de situații extreme fiecare secundă de întârziere poate fi fatală, fiind importantă intervenția rapidă, respectiv cunoașterea manevrelor de prim ajutor și a măsurilor de bază care trebuie luate până la sosirea echipei profesioniste a Serviciului de Ambulanță.

Recomandăm persoanelor vârstnice hidratarea corespunzătoare și evitarea circulației în perioadele de vârf ale caniculei dacă deplasarea nu este absolut necesară.

 

Sari la conținut