Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Parcări neregulamentare

Parcări neregulamentare

În scopul fluidizării traficului și îmbunătățirii siguranței pietonilor ce se angajează în traversarea străzilor din cartiere, Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală Arad, solicită deținătorilor de autovehicule să nu mai parcheze neregulamentar pe benzile de rulare sau pistele de biciclete aflate în proximitatea locuințelor. În prezent, există alternativa de a parca legal, prin înființarea, de către municipalitate, a mii de locuri de parcare dedicate locuitorilor din zonele mai aglomerate ale orașului, în cadrul proiectelor de regenerare urbană. În cartierele Micălaca și Confecții, parcările la sol au fost deja finalizate, fiind receptate un număr total de 2785 de locuri de parcare, la nivelul întregului oraș, numărul total planificat fiind de 6263, inclusiv locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. În majoritatea zonelor de blocuri, numărul locurilor destinate exclusiv automobilelor create astfel depășește considerabil cuantumul suprafețelor de asfalt de pe benzile de circulație ce erau folosite de cetățeni pentru a parca în proximitatea locuințelor.

În unele cazuri, schimbarea habitudinilor survine cu dificultate. Sâmbătă, în cartierul Confecții, a fost necesară intervenția suplimentară a unui echipaj al Poliției Române pentru calmarea unui deținător auto nemulțumit de realizarea, în zonă, a unei acțiuni comune a SC RECONS SA și Direcției Generale Poliția Locală, prin care au fost ridicate automobilele parcate pe  benzile de rulare.

În același registru, polițiștii locali cu atribuții de circulație au fost prezenți și pe Ștrandul Neptun. S-a dorit conștientizarea deținătorilor de căbănuțe și a apropiaților asupra necesității de a păstra liberă aleea centrală pentru traficul auto. Șoferilor li s-a recomandat să procedeze la descărcarea produselor, bunurilor și pasagerilor și să parcheze autovehiculele în spațiile special destinate din proximitatea ștrandului.

Cele două acțiuni au avut în principal scop preventiv și formator, fiind ridicate doar 10 autoturisme, cu un cuantum total al amenzilor de 2320 de lei. La final, au fost eliberate căile de rulare din cele două zone ale orașului, cu larga colaborare a majorității șoferilor implicați. Activitățile de acest tip, desfășurate în parteneriat cu SC RECONS SA, vor continua în toate cartierele în care traficul este perturbat de parcarea/staționarea neregulamentară.

Sari la conținut