Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Grigore Alexandrescu

Grigore Alexandrescu

În pofida șirului de amenzi contravenționale pe care le are de achitat în urma proceselor-verbale întocmite pe numele său pe parcursul anului precedent și a angajamentului  proprietarului de a obtura căile de acces în clădire, imobilul degradat de pe strada Grigore Alexandrescu continuă să reprezinte o pată pe imaginea zonei, din punct de vedere igienic, estetic și, posibil, ca securitate a construcției.

Deținătorul clădirii a semnat un act notarial prin care permite accesul echipajelor de ordine publică ale poliției locale să intre pe proprietate în vederea îndepărtării oamenilor străzii, însă facilitatea pătrunderii în incintă, de către aceștia, simplifică tranzitul locației, pentru diferite activități ce generează deșeuri și știmulează producerea actelor contravenționale în zonă.

Municipalitatea a decis deja majorarea cu 400% a nivelului de impozitare aferent  clădirii aflate într-un stadiu avansat de degradare și, în ultima săptămână, a acționat din nou pentru a determina proprietarul să-și respecte obligația de a igieniza imobilul și de a securiza accesul în clădire.

Urmare a controlului tematic întreprins la adresă vineri, 12 iunie a.c. de către polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică, disciplină în construcții și biroului de protecția mediului, a fost aplicată o nouă amendă contravențională, în cuantum de 1501 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului. De asemenea, a fost întocmită o sesizare adresată Inspectoratului de Stat în Construcții, privind încălcarea prevederilor Legii 10/1995, privind calitatea în construcții.

Sari la conținut