Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Dosar penal pentru conducere cu numere false

Dosar penal pentru conducere cu numere false

În data de 27.09.2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere au identificat și predat Poliției Municipiului Arad o persoană care conducea un autoturism cu numere false de înmatriculare.

Astfel, în jurul orei 13:28, în timpul desfășurării activității de patrulare, echipajul din teren a constatat un autoturism staționat neregulamentar, astfel încât bloca strada. La sosirea conducătorului auto, i s-a aplicat amendă în cuantum de 580 lei pentru încălcarea Codului Rutier. Polițiștii locali au solicitat șoferului prezentarea documentelor autovehiculului, întrucât exista o suspiciune cu privire la numerele mașinii, acestea fiind de Anglia dar volanul era pe partea stângă. Întrebat referitor la acest aspect, conducătorul auto a comunicat faptul că nu poate prezenta actele mașinii, aceasta fiind a unui prieten, care a apelat la un atelier auto pentru schimbarea poziției volanului.

După identificarea datelor autoturismului prin seria de șasiu, agenții de poliție locală au constatat că nu s-au înșelat, în baza de date figurând numere înscrise în România, nu în străinătate.

Prin urmare, s-a solicitat prin Serviciul de Urgență 112, un echipaj al Poliției Naționale, nepermițându-se deplasarea contravenientului de la locul faptei până la sosirea acestuia. Polițiștii au reținut plăcuțele cu numerele false de înmatriculare și au condus șoferul la sediul Poliției Rutiere Arad, în vederea verificării aspectelor mai sus menționate și aplicării măsurilor legale care se impun.

Sari la conținut