Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Control comercial aviz ocupare domeniu public

Control comercial aviz ocupare domeniu public

În perioada 25.05-05.06.2020, polițiștii locali cu atribuții de control comercial, au desfășurat o acțiune pe domeniul public, de verificare a respectării de către agenții economici a prevederilor Hotărârii nr. 192/2017 privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad.

Conform actului normativ sus-menționat este interzisă desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial, fără acordul Primarului Municipiului Arad privind ocuparea domeniului public cu marfă expusă spre vânzare (pentru activităţile comerciale desfăşurate pe domeniul public).

Controalele au vizat străzile Pădurii, Voinicilor, Calea Aurel Vlaicu, Piața UTA, Calea Radnei, Calea Timișorii, Piața Catedralei, Bulevardul Revoluției, Piața Veche. Pentru nerespectarea prevederilor legale, având în vedere problemele întâmpinate de numeroși comercianți ca urmare a pandemiei cauzate de SARS-CoV2, cei 12 agenți economici contravenienți au fost sancționați cu avertisment scris. În caz de neconformare, agenților economici li se pot  aplica în continuare amenzi între 2000-2500 lei, până la intrarea în legalitate.

În perioada următoare, vor continua controalele tematice în acest sens. De asemenea, polițiștii locali reiterează obligativitatea respectării deciziilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind normele de calitate corespunzătoare domeniului de activitate/normele de igienă sanitar-veterinare și de protecția mediului în activitatea desfășurată de comercianți.

            Dată fiind incidența relativ ridicată a situațiilor în care agenții comerciali mici și mijlocii aleg să eludeze prevederile HCLM nr. 192/2017, expunând marfa pe trotuarele din fața sediilor sau punctelor de lucru, Primăria Municipiului Arad ia în considerare o eventuală extindere a tipurilor de activități comerciale pentru care se poate emite acest aviz (ex: expunerea plantelor ornamentale în fața florăriilor, standuri de legume și fructe restrânse ca dimensiuni și suprafață, în fața magazinelor de specialitate). În eventualitatea unei astfel de modificări, respectivul aviz va trebui să ia în considerare dimensiunile zonei de trafic pedestru, fluxul mediu de pietoni, precum și condiții sanitare stricte.

Sari la conținut