Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Ce mai fac arădenii la locurile de joacă?

Ce mai fac arădenii la locurile de joacă?

În ultimele săptămâni, pe lângă activitățile curente și cele privind limitarea efectelor pandemiei, polițiștii locali au intensificat acțiunile de informare a cetățenilor și de sancționare a contravenienților din locurile de joacă pentru copii. Sesizările cetățenilor referitoare la astfel de situații s-au înmulțit în ultima perioadă, posibil pe fondul restrângerii locațiilor și intervalelor orare în care unii indivizi recalcitranți pot să consume alcool și să socializeze în spațiile publice. Drept urmare, locurile de joacă amenajate în parcuri și printre blocuri sunt incluse în itinerariile de patrulare zilnice ale Serviciilor de Ordine Publică și Circulație. Zonele cel mai des vizitate sunt cartierele Confecții și Alfa, respectiv Parcul Copiilor din zona Centrală.

În mai puțin de o lună polițiștii locali au aplicat 10 amenzi exclusiv în perimetrul locurilor de joacă, pentru încălcarea dispozițiilor Legii nr.61/1991: proferarea de injurii în public, atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obţine foloase materiale, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, fumat etc.

O problemă avută în vedere, dar care nu a fost constatată în desfășurare, încă, de polițiștii locali, o reprezintă vandalizarea locurilor de joacă. Deși fenomenul nu s-a accentuat, reprezitnă o realitate continuă, ale cărei efecte au devenit tot mai frustrante pentru public și pentru administrație, odată cu dotarea spațiilor respective cu aparate moderne, la noi standarde de calitate. Până la implementarea, în municipiul Arad, a unui sistem integrat de monitorizare video a străzilor, parcurilor, locurilor de joacă, zonelor de deversare ilegală a deșeurilor etc., DGPL face apel la cetățeni fie să contacteze rapid dispeceratul poliției locale când constată vandalizarea (tel. 0257/939), fie să filmeze/fotografieze actele antisociale respective, asumându-și calitatea de martori, în vederea unei ulterioare identificări și sancționări de către polițiștii locali.  

Pentru o mai eficientă monitorizare a spațiilor de joacă și parcurilor de către DGPL, se va proceda și la instruirea agenților de pază ai societății ce gestionează parcurile Europa, Aventura Voinicilor și Pădurice în vederea semnalării către polițiștii locali a actelor antisociale ce necesită prezența unui agent constatator.

Sari la conținut