Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Abandon deseuri Marului

Abandon deseuri Marului

În urma acțiunilor de monitorizare a zonei Mărului, o echipă de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului a surprins, în flagrant, în data de 07.02.2024, o activitate de abandonare de  deșeuri.

Agenții din teren cu atribuții pe linia protecției mediului ai Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat conducătorul unei autoutilitare care transporta diverse tipuri de deșeuri provenite din activități de dezmembrare auto, aruncându-le ulterior direct pe sol într-o zonă neautorizată, contrar obligațiilor stabilite de legislația specifică.

Întrucât a încălcat  prevederile OUG nr 92/2021-privind regimul deșeurilor, C.I., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj,  s-a ales cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei.

Arealul rămâne în continuare în atenția Poliției Locale, suplimentându-se efectivele care supraveghează zona, atât în timpul zilei cât și în timpul nopții, când fenomenul de abandonare este mai accentuat.

             Precizăm că actul normativ care reglementează regimul deșeurilor stabilește amenzi contravenționale în cuantum cuprins între 30.000 și 45.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 50.000 și 70.000 lei pentru persoane juridice.

Sari la conținut