Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Verificarea locuințelor aflate în proprietatea Statului Român

Verificarea locuințelor aflate în proprietatea Statului Român

În luna decembrie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad împreună cu organele de control ale administrației publice locale, respectiv ale Direcției Patrimoniu, Serviciul Fond Locativ, au desfășurat acțiuni de verificare a locuințelor aflate în proprietatea Statului Român.

În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 30 de imobile aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad, situate în arealul Piața Romană – Podgoria – Centrul istoric vechi.  34 de imobile se află în stare de degradare, necesitând reparații, iar locatarului unui apartament dintr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu i s-a stabilit termen în vederea eliberării unei locuințe sociale pe care a ocupat-o abuziv cu bunuri. Persoana s-a conformat solicitării polițiștilor locali, respectând termenul de eliberare a locuinței respective, evitând astfel aplicarea măsurilor sancționatorii prevăzute de HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

Activitățile planificate au urmărit verificarea respectării normelor de conviețuire socială și decelarea indiciilor care confirmă prezența persoanelor fără adăpost în aceste locații, în scopul asanării condominiilor, respectiv luării măsurilor sancționatorii care se impun în situația constatării faptelor de natură contravențională. După încheierea sărbătorilor de iarnă, acțiunile polițiștilor locali împreună cu angajații Direcției Patrimoniu se vor intensifica, urmând să capete un caracter permanent, atât în scopul menținerii în stare de întrebuințare a locuințelor din proprietatea statului cât și pentru a se monitoriza incidența actelor antisociale în condominiile unde există locuințe administrate de primărie.

Sari la conținut