Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Verificarea contractelor de salubrizare

Verificarea contractelor de salubrizare

Polițiștii locali cu atribuții pe linia protecției mediului, respectiv evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, notifică asociațiilor de proprietari și reprezentanților acestora demararea acțiunilor de verificare a deținerii contractelor de salubrizare cu operatorul delegat pe raza municipiului.

Precizăm că în urma intrării în vigoare a noului contract de concesiune în luna aprilie, anul curent, prin care s-a delegat prestarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, către operatorul RETIM,  toate persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Arad sunt obligate să încheie contracte de salubrizare.

Acțiunile de verificare vizează aproximativ 140 de asociații care nu au procedat la încheierea contractelor de salubrizare, imperative în baza noului contract de concesiune, până la împlinirea termenului acordat în acest sens prin notificările transmise de către operatorul de salubrizare. Reiterăm faptul că toate contractele de salubrizare încheiate sub efectul vechiului contract de concesiune și-au încetat valabilitatea odată cu încetarea respectivului contract de concesiune.

D.G.P.L. Arad recomandă îndeplinirea obligațiilor legale de către administratori, președinți și asociații de proprietari, în vederea evitării măsurilor sancționatorii, care pot fi aplicate în mod repetat, până la intrarea în legalitate, astfel:

  • asociațiile de proprietari riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 lei, pentru nedeținerea contractelor de salubrizare ori refuzului încheierii acestora, după intrarea în vigoare a noului contract de concesiune, încălcându-se prevederile HCLM nr.297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad, respectiv normele prevăzute de Legea nr. 101/2006-privind serviciul de salubrizare a localităților;
  • administratorii condominiilor pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 lei, pentru neîndeplinirea atribuției prevăzute în art. 66 pct. i/Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, respectiv neîndeplinirea obligației de a efectua formalitățile necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii, în speță contractul de salubrizare.
Sari la conținut