Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Salubrizare locuință improvizată

Salubrizare locuință improvizată

În data de 17.07.2023, în intervalul orar 10:15-12:15, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat o acțiune de salubrizare a zonei situate pe Calea 6 Vânători, în arealul cuprins între Adăpostul de Noapte și Penitenciar, locație utilizată ca refugiu de persoane cu domiciliul în afara municipiului Arad, lipsite de locuință stabilă. Menționăm că la fața locului au fost găsite 2 persoane mature, care au comunicat că folosesc împreună cu alți 4 indivizi. Ocupanților li s-a pus în vedere eliberarea locațiilor utilizate ca locuință temporară, zona fiind în continuare în atenția polițiștilor locali.

          Spațiul respectiv va fi curățat și igienizat în perioada următoare de către operatorul de salubritate, asigurat de polițiștii locali. Deoarece s-a depozitat mult gunoi în seria respectivă de amenajări temporare, activitatea de curățare a zonei necesită organizare, neputând fi realizată într-o singură zi.

          Direcția Generală Poliția Locală Arad acționează în vederea evacuării zonelor și desființării locațiilor ocupate frecvent de persoane fără adăpost, devenite de cele mai multe ori depozite de gunoaie. Astfel, DGPL Arad reiterează cetățenilor semnalarea de îndată a prezenței persoanelor fără locuință stabilă pe stradă, în scările blocurilor ori alte locații identificate, Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, aflat în regim de permanență.

          În următoarele săptămâni, cu sprijinul Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Municipiului Arad, vor fi demolate 5 construcții abandonate de pe domeniul public identificate drept spații improprii de adăpostire ale unor persoane aflate temporar pe raza municipiului Arad (lipsa utilităților, deșeuri menajere și de altă natură depozitate etc.).

Sari la conținut