Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Înlăturare auto campate

Înlăturare auto campate

Și în ultima săptămână, polițiștii locali au intervenit pentru îndepărtarea de pe domeniul public a caravanelor ce campează ilegal, generând deșeuri și disconfort locuitorilor orașului.

Duminică, 21.06.2020, o primă acțiune de dislocare a 4 dube înmatriculate în județul Sălaj, în care se aflau numeroși adulți și copii a survenit la 16⁴⁵ sub podul de mașini din Micălaca. Ulterior, la orele, 16⁵° au fost îndepărtate alte 10 autoturisme oprite în amonte de râul Mureș, la jumătate de kilometru distanță.

Mai multe astfel de tentative de ocupare a terenurilor virane și spațiilor verzi din municipiul Arad au fost zădărnicite de polițiștii locali în ultimele săptămâni, însă frecvența semnalării grupurilor în cauză nu se află în scădere. Pentru a gestiona cât mai eficace problema taberelor temporare ilegale, Direcția Generală Poliția Locală solicită cetățenilor să anunțe în mod operativ astfel de prezențe în jurisdicția Municipiului Arad, la numărul de telefon al dispeceratului: 0257-939

 (apel gratuit).                   

Acest lucru este necesar cu atât mai mult cu cât noul coronavirus ne schimbă treptat percepția asupra sănătății și a regulilor de igienă. Acum, când am devenit mai mult decât oricând conștienți de importanța prevenției și a menținerii unei stări de sănătate cât mai bune, deoarece toți avem printre cei dragi persoane din grupurile vulnerabile și ne facem griji pentru ei, trebuie să conștientizăm faptul că cei care încearcă să se stabilească în oraș locuind în astfel de autoturisme, cu siguranță nu respectă normele de igienă atât de importante pentru evitarea îmbolnăvirilor. De asemenea, nu respectă normele de protecție a mediului și curățenia orașului.

Chiar în situațiile în care sus-menționatele caravane optează să campeze pe terenuri private, ai căror proprietari aleg să nu le protejeze prin împrejmuire, supraveghere video etc., respectivii deținători trebuie să fie conștienți că, prin neluarea măsurilor de securizare și igienizare, devin responsabili pentru problemele generate urbei de acțiunile desfășurate pe proprietățile respective.

Potrivit OUG nr. 195/2005-privind protecția mediului, proprietarilor de terenuri le este transferată responsabilitatea menținerii în stare salubră a acestora, astfel având interesul de a nu permite stabilirea unor persoane care ar putea nerespecta prevederile legale privind menținerea curățeniei, igienei și a stării salubre a unor terenuri având regim juridic privat.

Sari la conținut