Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Indivizi ai străzii violenți identificați și amendați

Indivizi ai străzii violenți identificați și amendați

În data de 11.06.2024, în jurul orei 12:45, echipaje de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat și sancționat doi bărbați pentru proferare de injurii, refuz de legitimare și împiedicarea polițiștilor locali de a-și desfășura atribuțiile de serviciu, după ce au intervenit într-o dispută dintre respectivii indivizi și agentul de pază al unui supermarket.

Astfel, la solicitarea agentului de pază transmisă prin Dispeceratul Poliției Locale, patrulele din teren s-au deplasat în zona de conflict, găsind un grup de patru indivizi din categoria persoanelor fără adăpost, care tulburau liniștea publică. Paznicul, intervenind în cearta dintre oamenii străzii, care se desfășura în fața magazinului, pe fondul împărțirii unor obiecte pe care intenționau să le recicleze, după ce s-a ales cu amenințări și injurii, a solicitat sprijinul polițiștilor localii. Agenții constatatori au fost nevoiți să-l încătușeze pe unul dintre bărbați, pentru conducerea acestuia la sediul DGPL Arad, în vederea identificării, deoarece a devenit recalcitrant, refuzând să furnizeze informații pentru stabilirea identității.

V.R.I., în vârstă de 35 de ani, cu domiciliul în Felnac, a fost condus la sediul poliției locale și sancționat pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tovarășul acestuia, N.T., din Sânpetru German, în vârstă de 26 de ani, a “uitat” imediat de cearta petrecută cu câteva minute înainte, sărind în apărarea “prietenului” cu un cuțit, amenințându-i pe cei din jur cu acte de violență. A ajuns tot la sediul poliției locale, pentru împiedicarea organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea și conducerea unei persoane la sediul poliției locale. Precizăm că echipajele au fost nevoite să-l scoată încătușat dintre oameni.

Solicitându-se sprijinul Poliției Naționale prin Serviciul de Urgență 112, polițiștii au preluat persoana de la sediul DGPL, aceasta fiind condusă la IPJ Arad, unde a fost identificată și sancționată de către polițiștii locali cu suma de 3.700 lei pentru refuz de legitimare, adresare de cuvinte și expresii jignitoare echipajelor, respectiv împiedicarea acestora de a-și exercita atribuțiile de serviciu.

Sari la conținut