Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Identificare individ cu un cuțit

Identificare individ cu un cuțit

În data de 04.07.2020, in jurul orelor 14.40, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație, aflați în patrulare, au intervenit pentru imobilizarea și sancționarea unei persoane al cărei comportament agresiv, în condițiile deținerii și disponibilității de a folosi o armă albă, ar fi putut conduce la un incident grav, pe fondul consumului de alcool. Mai exact, in zona Gării, pe Bulevardul Revoluției vis a vis de Banca BRD, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică l-au interceptat pe numitul A.C.V. domiciliat în jud. Hunedoara, care consuma băuturi alcoolice pe domeniul public.

Deoarece respectivul nu avea acte de identitate asupra sa, polițiștii locali au procedat la conducerea la sediul DGPL Arad în vederea identificării. În acel moment, individul a devenit agresiv, amenințându-i cu un cuțit. Agenții de poliție locală l-au încătușat, s-a efectuat controlul corporal conform legislației în vigoare, ridicându-se cuțitul cu lama de 10-12 cm. Ulterior a fost transportat la sediul Direcției Generale de Poliție Locală Arad unde a fost identificat. Pentru fapta sa, A.C.V. a fost sancționat contravențional cu o amendă in valoare de 1500 lei în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Povestea vieții lui A.C.V. relatată chiar de acesta este însă mult mai îngrijorătoare decât ultimul incident în care a fost implicat, în municipiul Arad. Acesta ar fi executat 15 ani de detenție pentru omor și, în cursul anului 2019, ar fi fost eliberat conform legii recursului compensatoriu, după ce a fost condamnat pentru viol și tentativă de omor. Sosirea sa în oraș ar fi survenit ca urmare a unei povești de dragoste înfiripată cu o arădeancă, la care ar fi locuit câteva zile.

A.C.V. a fost îndemnat să ia primul tren către familia pe care declara că o are la Brad atât de către polițiștii locali care l-au sancționat sâmbătă, cât și de un echipaj al Poliției Române care l-a găsit în proximitatea Clinicii Laser System în cursul aceleiași după-amiezi. În zilele următoare se va vedea dacă A.C.V., o figură relativ nouă pe străzile orașului nostru, s-a și conformat.

Sari la conținut