Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Comunicat-Contravenții de ordine publică

Comunicat-Contravenții de ordine publică

32 de persoane și administratorul unui restaurant au fost amendate de către polițiștii locali de ordine publică, respectiv 30 de persoane avertizate, în ultimul weekend, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, respectiv HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad, valoarea contravențiilor depășind 11.000 lei.

Astfel, în topul faptelor contravenționale se situează consumul de alcool pe domeniul public, pe fondul căruia s-a ajuns „inevitabil” la săvârșirea altor contravenții, respectiv tulburarea liniștii locuitorilor din zonele de locuit, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, folosirea expresiilor jignitoare sau vulgare, provocând indignarea cetățenilor, care au solicitat sprijinul Poliției Locale prin Dispecerat.

Totodată, administratorul unui restaurant a fost amendat pentru că a permis tulburarea liniștii publice din imediata vecinătate a localului și 5 persoane sancționate pentru că au procedat la ascultarea muzicii foarte tare, în timpul nopții, provocând deranjarea cetățenilor din zonele de locuit. Alți 30 de tineri au fost avertizați pentru ascultarea muzicii la o petrecere, la intensitate mare, aceștia conformându-se după intervenția polițiștilor locali.

La sesizarea asociației de proprietari, locatarul unui apartament a fost amendat conform HCLM nr. 162/2006, pentru depozitarea de obiecte în subsolul imobilului, blocând calea de acces spre pivniță și producând disconfort vecinilor. Deși  a fost inițial avertizat, stabilindu-se o săptămână termen pentru intrarea în legalitate, acesta a ignorat recomandările agenților constatatori și nu s-a lăsat până nu a încasat o amendă de 700 lei pentru neconformare.

Sari la conținut