Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Capturare câine periculos

Capturare câine periculos

            În data de 29.08.2023, o patrulă de ordine publică din poliția locală a capturat, cu sprijinul Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale, un câine ce face parte din categoria II a câinilor periculoși, prezent pe domeniul public, în centrul Municipiului Arad.

În urma semnalării unui cetățean, transmisă prin dispecerat, echipajul a găsit pe Bulevardul Revoluției,  puiul de câine, de rasă Amstaff (American Staffordshire Terrier), dezorientat, neînsoțit de stăpânul acestuia. Menționăm că în acel moment, patrupedul nu prezenta semne de agresivitate. Polițiștii locali au atras animalul într-o curte de pe strada Nicolae Bălcescu până la sosirea echipei de la Serviciul Ecarisaj, care a procedat la ridicarea acestuia. Câinele este microcipat, dar nu s-a putut identifica proprietarul, fie ca urmare a executării procedurii în străinătate, fie din cauză că proprietarul are cetățenie străină. Sunt cele două situații ce ar putea explica imposibilitatea regăsirii numărului de identificare al câinelui, după scanarea dispozitivului.

Până la identificarea deținătorului, animalul, pierdut ori abandonat, a fost plasat în adăpostul de câini de pe Calea Bodrogului.

Precizăm că, potrivit Ordonanței de Urgență  nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, sunt interzise, fiind sancționabile, atât abandonarea câinelui, cât și fapta persoanei care produce animalului, în orice mod, o suferință nejustificată ori îl provoacă la reacții agresive. Totodată, introducerea în țară sau comercializarea câinilor de luptă și de atac, respectiv fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum și de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare sau cu amendă.

 

 

 

Sari la conținut