Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Amenzi Taxi

Amenzi Taxi

La începutul săptămânii,  polițiștii locali cu atribuții privind circulația  rutieră au întreprins  pe toată raza municipiului Arad  87 de verificări  ale operatorilor care prestează servicii de transport în regim de taxi. Controalele au vizat abateri privind  existența la bord a următoarelor documente : certificatul de atestare a pregătirii profesionale a conducătorului auto, legitimația conducătorului auto, copia buletinului de verificare metrologică a taximetrului, copia contractului cu dispeceratul taxi care îl deservește, ecusonul taximetristului afișat la vedere, lista cu tarifele practicate, afișată la vedere, ecusoanele aplicate pe portieră, certificatul de agreare.
Astfel au fost constatate contravenții pentru nerespectarea normelor care reglementează activitatea de transport în regim de taxi.   Au fost întocmite amenzi taximetriștilor  pentru prestarea serviciilor fără a deține viză valabilă pe certificatul de agreare, dar și pentru nerespectarea prevederilor referitoare la desfășurarea activității de taxi fără a deține atestatul profesional sau viză valabilă pe atestatul profesional. Amenzile au fost aplicate taximetriștilor, pentru neconformarea la prevederile impuse de Legea nr. 38/2003 privind  transportul în regim de taxi și în regim de închiriere – actualizată  și HCLM 109/2009- pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de transport în regim de taxi. 
Au fost aplicate  24  amenzi în valoare de  10.200 lei. 
Zonele problemă ale orașului în privința taximetriștilor indisciplinați sunt următoarele: Alfa, P-ța Arenei, stația taxi Lebăda, str. Liviu Rebreanu (stația taxi Confecții), str. Locotenent Major Duma, Bld. Revoluției, stația taxi Podgoria, P-ța Avram Iancu, Bld. Stefan Augustin Doinaș.

Sari la conținut