Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Amenzi pentru contravenții de ordine publică

Amenzi pentru contravenții de ordine publică

 

În data de 25.07.2023, în jurul orelor 20:30, polițiștii locali au identificat și amendat 6 persoane care au încălcat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Aflat în patrulare în Piața Avram Iancu, echipajul a surprins 5 tineri cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani care au săvârșit mai multe fapte contravenționale, pe fondul consumului de alcool pe domeniul public.  Indivizii puși pe scandal nu s-au mulțumit să tulbure liniștea publică din zonă, dar au și lăsat în urma lor mizerie peste tot.

Polițiștii locali au sancționat faptele săvârșite, 3 indivizi fiind amendați pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 162/2006, fiecare dintre ei cu suma de 1.600 lei, aplicându-se și sancțiunea complementară a aducerii zonei afectate la starea inițială, în acest fel domeniul public fiind curățat chiar de către contravenienți, cu sprijinul operatorului de salubrizare. O persoană din grupul contravențional a încasat o amendă de 1.600 lei pentru un concurs de contravenții, aplicându-se sancțiuni, conform Legii nr. 61/1991, pentru consum de alcool, provocare de scandal, incitare la dezordine socială, respectiv constituirea unui grup format din mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială.

După mai puțin de jumătate de oră, la 21:50, în Parcul Copiilor a fost identificată și sancționată o altă faptă contravențională de încălcare a HCLM nr. 162/2006, polițiștii locali deplasându-se la fața locului, în urma semnalării unui cetățean, transmisă prin dispecerat. B.I., în vârstă de 27 de ani, a fost surprins mâncând semințe în parc și aruncând cojile pe jos, în prezența copiilor care se jucau în parc. Respectivul a fost amendat cu 1.600 lei, conform prevederilor actului normativ mai sus menționat.

 

Sari la conținut