Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Acțiuni ambrozie septembrie

Acțiuni ambrozie septembrie

În luna septembrie, polițiștii locali arădeni din cadrul Serviciului Protecția Mediului, au aplicat 36 sancțiuni contravenționale, cu respectarea gradualității stabilite de Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

În urma celor 70 de controale pe această tematică, s-a constatat că zonele cele mai problematice au fost în cartierele Micălaca, Grădiște și Aradul Nou. După notificarea proprietarilor cu privire la obligațiile care le revin pentru eliminarea plantei cu potențial alergen, în 34 de situații s-a dat curs solicitării de aplicare a măsurilor de îndepărtare a buruienii, terenurile în cauză fiind salubrizate.  Restul de 36 cazuri de neintrare în legalitate, dintre care 12 persoane juridice, respectiv 24 persoane fizice au fost sancționate.

Reamintim că după transmiterea somațiilor, Poliția Locală verifică periodic în ce măsură proprietarii iau măsuri pentru combaterea buruienii. În caz contrar, pentru început se dau avertismente, ulterior proprietarii de terenuri vor fi sancționați cu amendă contravențională, al cărei cuantum este între 1.000 lei și 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv între 10.000 lei și 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

În conformitate cu actul normativ mai sus menționat, focarele de infestare trebuie eliminate de pe toate terenurile. Obligația eradicării buruienii de pe domeniul public aparține proprietarilor.

 

Sari la conținut