Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Acțiune comună DGPLA cu IPJ și IJJ

Acțiune comună DGPLA cu IPJ și IJJ

Activitățile Direcției Generale Poliția Locală Arad împreună cu Poliția Municipiului Arad și Jandarmeria Română au continuat în această săptămână, având ca obiectiv menținerea unui climat de siguranță la nivelul municipiului, asigurarea ordinii și liniștii publice, respectarea codului rutier, verificarea conformării la prevederile legale impuse de starea de alertă în parcuri, terase, piețe.

În intervalul orar 14°°-16°° din data de 18.06.2020, polițiștii locali au acționat împreună cu agenții de poliție cu atribuții de ordine publică și cu jandarmii, în mai multe zone din oraș unde au loc adesea acte contravenționale și care sunt frecventate de oamenii străzii.

Din cadrul DGPL au participat la acțiune 7 patrule, respectiv 14 polițiști locali cu atribuții de ordine publică și circulație, in următoarele zone: Piața Romană, Drăgășani, Micălaca, Aurel Vlaicu și zona centrală.

Polițiștii locali au legitimat un număr de 39 persoane și au aplicat 12 procese-verbale pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea prevederilor Codului Rutier, (apelarea la mila publicului, deranjarea ordinii publice, oprire neregulamentară, staționare în stația de autobuz), în cuantum de 1760 lei. De asemenea, a fost ridicat un  autoturism pentru staționare neregulamentară.

Totodată au mai fost aplicate 2 procese-verbale, în cuantum de 2500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție impuse de starea de alertă, respectiv nepurtarea măștii în spații închise și părăsirea locului de izolare declarat la intrarea în țară.

Sari la conținut