Arad, calea Victoriei nr. 35B-37, Tel: 0257-939

Propunere de marcare pe asfalt a căilor de acces

Propunere de marcare pe asfalt a căilor de acces

Staționarea voluntară a vehiculelor  în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice, încurcând circulația rutieră și pietonală se situează pe primul loc în topul sesizărilor transmise telefonic poliției locale de cetățenii Municipiului Arad. Această contravenție, prevăzută de art.143 lit. d din HG 1391/2006  pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, se concretizează, într-adevăr, într-un număr semnificativ de procese verbale, mai exact 98 de la începutul anului.

Ca măsură complementară polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor care fie blochează intrările în curți, garaje etc, fie încurcă circulația ambulanțelor, mașinilor de pompieri și poliție etc.

Cele mai multe blocaje survin în zona centrală a orașului,  pe Bld. Revoluției, respectiv în zonele aferente, Piața Mihai Viteazul, zona Boul Roșu. Doar pe porțiunea dintre Teatrul Clasic Ioan Slavici și piața Podgoria se află 41 de căi de acces. În cazul acestora, ca și pentru alte intrări auto din oraș, DGPL va propune, în Comisia de sistematizare a circulației din Municipiul Arad, marcarea pe asfalt, pentru a deveni mai vizibile conducătorilor auto.

Direcția Generală Poliția  Locală Arad atrage din nou atenția că amenzile pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la staționarea vehiculelor în dreptul căilor de acces se situează între 580 și 725 lei, la care se adaugă 3 puncte de penalizare, plus măsura complementară a ridicării autovehiculelor, al cărei cost este de 160 lei ridicarea și 190 lei transportul acestora.

Sari la conținut