Arad, calea Victoriei nr. 35B-37
0257-939
secretariat@politialocalaarad.ro

Sancțiuni aplicate atât beneficiarului, cât și prestatorului serviciului de salubritate

Sancțiuni aplicate atât beneficiarului, cât și prestatorului serviciului de salubritate

O filmare pusă la dispoziția Direcției Generale Poliția Locală Arad de operatorul de salubritate RETIM a permis identificarea și sancționarea unei persoane ce deversa deșeuri non-menajere pe o platformă alocată unei asociații de locatari de la blocuri.

Posesor al unui contract individual de colectare a deșeurilor la casa deținută în altă zonă, respectivul a optat, totuși, să transporte sacii cu gunoi cu autoturismul personal până la containerele alocate platformei de pe strada Banu Mărăcine.

Pentru nerespectarea obligațiilor stabilite prin HCLM 297/2015 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare pe raza municipiului Arad a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

La rândul său, operatorul de salubritate amintit a fost amendat cu 2500 de lei, pentru că  angajații săi au lăsat în urmă gunoaie, după golirea recipientelor de colectare de la o platformă situată pe strada Alexandru T. Stamatiad. Pentru respectarea, în viitor, a obligației de a lăsa în stare de curățenie spațiul destinat pubelelor/containerelor, operatorul s-a angajat să scurteze intervalul de timp în care camioanele sale sunt urmate, în teren, de echipele mobile ce verifică și remediază deversările accidentale cauzate de operațiunile de încărcare/descărcare a recipientelor pentru deșeuri.