Spune NU cerșetoriei!

”Feriți-vă de cerșetori;                                       
Adevărata sărăcie nu iese pe stradă” – Honore de Balzac

”  Spune NU cerșetoriei ! ”

Spune Nu Cersetoriei!

 

  •      Proiect inițiat de Poliția Locală Arad pentru informarea și conștientizarea opiniei publice cu privire la urmările acordării de sume de bani persoanelor care practică cerșetoria, îndeosebi în intersecții și în zonele aglomerate

                                 SCOP ( sau OBIECTIV ) :

  • reducerea numărului persoanelor care practică cerșetoria în municipiu, prin refuzul cetățenilor de a le da bani.

Raliul Aradului 2017

                 Organizatorii celei de-a noua ediții a Raliului Aradului KIA au adresat mulțumiri Poliției Locale Arad pentru implicarea în buna derulare a competiției din acest an.

               Efectivele Poliției Locale Arad și-au adus aportul, alături de celelalte forțe de ordine și liniște publică din municipiu, în vederea bunei desfășurări a evenimentului automobilistic și a asigurării securității publicului spectator.

Biroul de presă

Galerie foto

Cea de-a XX-a ediție a Supermaratonului internațional Békéscsaba - Arad- Békéscsaba - un succes

 Poliția Locală Arad le transmite felicitări tuturor participanților la ediția din acest an a Supermaratonului internațional transfrontalier Békéscsaba - Arad- Békéscsaba. Pe întreaga durată a derulării evenimentului sportiv, siguranța participanților și a spectatorilor a fost asigurată cu sprijinul efectivelor din cadrul Poliției Locale Arad și ale celorlalte forțe de ordine și liniște publică din municipiu, astfel încât niciun incident nu a fost semnalat pe durata competiției. „Îi felicităm pe toți participanții la Supermaratonul Békéscsaba – Arad - Békéscsaba și suntem mândri că am luat parte la cea de-a XX-a ediție a evenimentului”, a declarat Viorica Graur, directorul general al Poliției Locale Arad.

Biroul de presă

Galerie foto

Toate desenele din cadrul proiectului „Eu și bicicleta mea” au fost declarate câștigătoare și vor fi premiate de Poliția Locală Arad

           Inițiat de Poliția Locală Arad și derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Arad, proiectul: „Eu și bicicleta mea” a ajuns la final. Un număr de 138 de desene, având ca temă beneficiile mersului pe bicicletă, au fost realizate elevii claselor I-IV și cei ai grupelor pregătitoare ai Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și cei ai Liceului cu Program Sportiv, în cadrul proiectului desfășurat în intervalul 01.04.2017-15.05.2017.

Copiii de la „Cetatea Voluntarilor” au vizitat Poliția Locală Arad

              Oaspeți de seamă au trecut miercuri, 26 aprilie 2017, pragul Poliției Locale Arad. Curioși de munca polițiștilor locali, un număr de 45 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, angrenați în acțiuni ale Asociației „Cetatea Voluntarilor” pe timp de vacanță, s-au bucurat să pătrundă în „tainele” meseriei.

         Incursiunea micuților a debutat la sediul central al Poliției Locale Arad, unde reprezentanții instituției le-au explicat ce fel de muncă depun zi de zi. Mai apoi, oaspeții i-au întâlnit pe polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, care dirijau traficul din intersecția Bulevardul General Ion Dragalina – strada Nicolae Bălcescu. Pentru ca experiența muncii de polițist local să fie completă, pe lângă sfaturile utile primite în materie de circulație, cei mici au avut bucuria de a urca pe scutere.

         Vizita a continuat în Dispeceratul Poliției Locale Arad, unde cei mici au avut ocazia să vadă orașul prin „ochiul” vigilent al camerelor de supraveghere. Mai apoi, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică le-au prezentat oaspeților echipamentele din dotare, răspunzând, totodată, tirului de întrebări. Pentru a fi informați și în privința modului în care se face accesul într-o instituție publică, micii vizitatori și-au încheiat excursia în Palatul Administrativ. Au fost întâmpinați și informați de polițiștii locali, iar la final s-au fotografiat alături de primarul Gheorghe Falcă.

Biroul de presă

Galerie foto

Elevii Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi” s-au alăturat Poliției Locale Arad în cadrul proiectului „Mai frumos, mai luminos!”

Au răspuns „prezent” și s-au alăturat provocării lansate de Poliția Locală Arad prin intermediul proiectului intitulat: „Mai frumos, mai luminos!”. În această dimineață, elevii clasei a XI-a C din cadrul Colegiului de Artă „Sabin Drăgoi” au dat o față nouă, mai veselă, aleii de acces din Parcul Europa, pictând în culori vii cele 12 jardiniere amplasate în zonă. În cadrul Săptămânii Altfel, sub atenta coordonare a profesorilor catedrei de Arte Plastice, Arhitectură și Design: Andreea Bereneanț, Cristian Buzneanu și Cosmin Moldovan, tinerii artiști au animat atmosfera din parc, lăsând în urma lor desene abstracte care vor încânta ochiul trecătorilor. La finalul acestei prime demonstrații care îmbină talentul cu imaginația, protagoniștii s-au declarant încântați de proiect. Acțiunile din cadrul proiectului „Mai frumos, mai luminos!”continuă, în cadrul Săptămânii Altfel, în alte locații din municipiu.

În cadrul proiectului „Mai frumos, mai luminos!, elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” au pictat 37 de jardiniere

Optimismul, talentul, imaginația și bunul gust și-au dat întâlnire, săptămâna aceasta, în mai multe zone ale orașului. La finalul acțiunilor derulate în cadrul proiectului „Mai frumos, mai luminos!”, inițiat de Poliția Locală Arad și pus în practică grație talentului elevilor din cadrul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, mai multe jardiniere din oraș au fost pictate în culori vii.

 În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, elevii claselor a XI-a C  și a IX-a B din cadrul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” au lăsat în urma lor amprenta frumosului, pictând un număr de 37 de jardiniere situate în Parcul Europa, pe Bulevardul General Ion Dragalina, respectiv pe Splaiul Magheru din cartierul Micălaca. Alături de elevi s-au implicat în proiect profesorii catedrei de Arte Plastice, Arhitectură și Design: Cosmin Moldovan, Andreea Bereneanț, Cristian Buzneanu, Dorotheia Căilean și Diana Serghiuță.

„Desenele jucăușe”, așa cum le-a numit coordonatorul tinerilor artiști, profesor Cosmin Moldovan, au reușit să capteze atenția arădenilor încă din prima clipă: trecătorii i-au felicitat pe tinerii artiști, localnicii le-au mulțumit pentru pata de culoare care le va înviora, de acum încolo, stăzile.

Biroul de presă

Galerie foto

Campania de informare «„Biciclim” în spiritul legii!» împânzește cartierele Aradului

Poliția Locală Arad continuă campania de informare a bicicliștilor și șoferilor din municipiu asupra prevederilor Codului Rutier. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au împărțit șoferilor și bicicliștilor pliante informative, în cadrul campaniei «„Biciclim” în spiritul legii!», demarate de Poliția Locală Arad la data de 10 februarie 2017. Acțiunea de informare a participanților la trafic s-a derulat pe Calea Aurel Vlaicu, în cartierele Gai și Alfa, pe strada Condurașilor, Calea Radnei, strada Renașterii și pe Malul Mureșului. Un număr de 215 pliante au fost repartizate de polițiștii locali pe autoturismele parcate pe pistele de biciclete din zonele sus-amintite, în vreme ce alte 50 de pliante le-au fost înmânate, personal, bicicliștilor.

Campania de informare «„Biciclim” în spiritul legii!», inițiată de Poliția Locală Arad continuă, în cartierele din municipiu, până la data de 10 Mai 2017.

Biroul de presă

Galerie foto

Comunicat de presă privind autoturismele abandonate și fără stăpân de pe raza municipiului Arad

Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale Arad au demarat o amplă acțiune de identificare, pe raza municipiului Arad, a autoturismelor abandonate și fără stăpân, de pe domeniul public.

Până astăzi au fost identificate 34 de mașini fără stăpân, aceasta însemnând că respectivele vehicule nu au numere de înmatriculare.

Cerșetoria – fenomen întreținut constant de arădeni

„Feriți-vă de cerșetori; adevărata sărăcie nu iese pe stradă!”

Honore de Balzac

Polițiștii locali, prin activitatea specifică pe care o desfășoară, demască aproape lunar  câte un fals cerșetor, care, din punct de vedere medical, nu se poate încadra sub nici o formă în categoria persoanelor cu dizabilități. Aceștia însă, lipsiți de scrupule, își truchează starea fizică, pozând constant în persoane fără membre superioare sau inferioare sau cu alte grave handicapuri. Problema este cu atât mai serioasă cu cât arădenii se milostivesc de acești paria și le oferă diverse sume de bani. Or, tocmai aceste sume sunt „vinovate” de menținerea cerșetorilor pe străzi, atât a celor falși, cât și a celor care chiar au o problemă de sănătate sau alta, ori care, dacă nu au nimic, din punct de vedere fizic, cerșesc, pur și simplu, invocând situații de familie disperate.

RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI

  • Traversați strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-ați asigurat!
  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!
Syndicate content