Arad, calea Victoriei nr. 35B-37
0257-939
secretariat@politialocalaarad.ro

Abandonare autoturisme-deșeuri pe spatiu verde

Abandonare autoturisme-deșeuri pe spatiu verde

Direcția Generală Poliția Locală Arad a inițiat, în perioada 22-26.10.2020, o nouă campanie de verificări privind respectarea prevederilor legale referitoare la folosirea zonelor de parcare, depozitarea mașinilor neutilizate, caroseriilor, utilajelor, materialelor de construcții și întreținerea spațiilor verzi adiacente imobilelor și arterelor de circulație.

S-au efectuat controale în cartierele Sânnicolaul Mic și Subcetate, urmând, ca în perioada următoare activitățile de acest fel să continue și în celelalte cartiere ale municipiului.

Din 48 nereguli sesizate, 28 au fost remediate fie la fața locului, în momentul desfășurării controlului, fie prin conformarea cetățenilor la cerințele legale într-un termen de 48 de ore de la constatarea neregulilor, iar alte 5 situații se regăsesc pe terenuri private. De asemenea, în 3 cazuri a fost dispus termen până la sfârșitul primei săptămâni a lunii noiembrie, datorită complexității activităților desfășurate cu utilaje agricole.

În situațiile în care nu s-au soluționat problemele întâlnite în intervalul de timp susmenționat, polițiștii locali au aplicat sancțiuni. Astfel, au fost întocmite 12 procese-verbale, în cuantum de 4.600 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și pentru nerespectarea prevederilor HCLM nr. 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor de salubrizare (nemenținerea curățeniei în zonele adiacente imobilelor).

          În următoarele săptămâni toate cartierele Aradului vor face obiectul unor acțiuni similare, iar cetățenii vor fi în permanență informați în legătură cu măsurile ce se iau în cazul fiecărei situații în parte.